Apple Jack & Tonic

🍏🍎🥃🍎🍏 Een heerlijk appeltje voor de lekkere dorst: de Apple Jack & Tonic.
Ik maakte laatst weer eens Le Calva Tonic, een super simpele en super lekkere cocktail (eigenlijk longdrink), met maar twee ingrediënten: Calvados en tonic. Heerlijk voor herfstige en winterse dagen. Nu ontdekte ik Apple Jack & Tonic. Net zo makkelijk en net zo lekker!

Sinds dit jaar is in Nederland een nieuwe flavoured whiskey van het bekende whiskey-merk Jack Daniels te koop, de Jack Daniel’s Tennessee Apple. De Tennesse Apple heeft een mix van drie soorten appels: McIntosh, Red Delicious en Granny Smith. De basis is de Old No. 7 Tenessee Whiskey van Daniels.
Met de nieuwe ‘Jack Apple’ kun je een heerlijk fruitig alternatief op de gin-tonic maken, namelijk de Apple Jack & Tonic.

Bereiding Apple Jack & Tonic
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Doe er wat Apple Jack in (advies is 35ml, maar ik deed 50ml) en vul op met 150ml premium tonic (ik nam Fever-Tree Indian Tonic Water). Garneer met een of twee partjes appel (of een citroenschijfje als je even geen appel in huis hebt) en klaar!

Jack Apple Fizz
Nog een zomerse tip met Apple Jack? Maak de Jack Apple Fizz!
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Giet daar 60ml Jack Apple en 10ml citroensap over. Vul op met soda (bruiswater). Garneer met een citroenschijfje. 

Geniet ervan!