Vandaag een heerlijke cocktail met whisky: de cocktail Apple Dog met Copper Dog Speyside Blended Malt whisky. Copper Dog is oorspronkelijk gemaakt voor het Craigellachie Hotel dat in hartje Speyside ligt. De Copper Dog was een koperen pijpje met een penny gesoldeerd aan de ene kant en een kurk aan de andere kant. In de 19e eeuw werd daarin whisky uit distilleerderijen gesmokkeld door de werknemers. De bar van het Craigellachie Hotel heet ook zo. Copper Dog is een blend van 8 single malt whiskies met 40% alc. Fruitig met kruidige afdronk en tonen van gekarameliseerde appel, peer en butterscotch.
Apple Dog
Copper Dog ambassadeur Andy Hunter maakte een mooie cocktail met deze whisky. De Apple Dog. Je maakt ‘m door een lowball-glas (ook old fashioned of tumbler genoemd) te vullen met ijsblokjes. Giet daar 45ml Copper Dog (de inhoud van het koperen buisje) en het versgeperste sap van een granny smith-appel (of 70ml gekocht appelsap, maar dat smaakt echt heel anders dan het friszure van verse granny smith!) over. Garneren met een schijfje appel en genieten!
Binnenkort ga ik ‘m eens met peer proberen, dat lijkt me ook lekker herfstig.
Geef een reactie