Mocktail - Peer-Rozemarijn Spritzer

Deze week maakte ik voor het eerst rozemarijnsiroop. Daar maakte ik een heerlijke mocktail (de Mandarijn-rozemarijn sparkler) mee. Maar die mooie rozemarijnsiroop kun je natuurlijk met veel meer vruchtensappen en frisdranken combineren! Wat te denken van deze lekkere Peer-Rozemarijn Spritzer!? Peer en rozemarijn passen echt geweldig samen. En door er ook bitter lemon bij te doen, heb je een intrigerende combinatie van zoet, friszuur en kruidigheid met een bittertje.

Ingrediënten (1 cocktail)

  • 15ml zelfgemaakte rozemarijnsiroop (recept zie hier)
  • 100ml perensap (ik nam de troebele perensap van De Perelaere)
  • 100ml bitter lemon of Fever-Tree Sicilian Lemon (of bruiswater)
  • Garnering: plakje peer en takje rozemarijn (of kaneelstokje)

Bereiding

  • Doe een paar ijsblokjes in een cocktailglas (tumbler of highball).
  • Giet de perensap en de rozemarijnsiroop erbij.
  • Vul op met bitter lemon of Fever-Tree Sicilian lemon (ik nam de laatste). Tip: kies liefst voor een premium merk frisdrank, zoals Fever-Tree, Fentimans, Thomas Henry etc.
    Eventueel kun je ook bruiswater nemen in plaats van de frisdrank, maar dan zou ik een kneepje vers citroensap (ca. 15ml) toevoegen. En als je het wat pittiger wilt, kun je de perensap aanvullen met ginger beer.
  • Garneer met een schijf peer en een takje rozemarijn. Wil je het liever wat meer winters, vervang dan het rozemarijntakje door een kaneelstokje.

(#nospon)