IMG_8604-0
Pollo al ajillo. Supermakkelijk. Wel even wachten.
Kippendijtjes inwrijven met knoflook, zout en Spaanse pimentón (Spaans gerookt! paprikapoeder) of piment d’espelette (Baskisch pepertje dat op geurig paprikapoeder lijkt) en een nacht of dag laten intrekken.
Dan kip aanbraden, er een bol knoflook bij doen en witte wijn. Ca. drie kwartier zachtjes laten pruttelen. Als de wijn wat ingekookt is en de kip botermals, is het goed. Op borden scheppen met flink wat saus en met stokbrood en een frisse salade serveren. De saus lekker met het stokbrood opdeppen. De zachte knoflookteentjes uit hun velletjes drukken en er zo bij opeten.

Let op: Spaanse pimentón is echt iets anders dan ons gebruikelijke milde en wat neutralere paprikapoeder! Pimentón is intens en rokerig en heeft een heel bijzondere smaak. Te koop in delicatessenwinkels.

Wijntip: vol Spaans wit met een beetje houtrijping. Bijvoorbeeld een Rioja blanco.