Mijn trefwoord voor het koken vandaag was dragon. Ik had nog wat verse dragon over. Vandaar. Het werd konijnenbout met mosterd-dragonroomsaus, Opperdoezer Ronde en haricots verts. Erbij: 2005 Côtes de Provence, Terre Blanche van Château Miraval. 

Het prestigieuze en veel geroemde château is sinds 2008 eigendom van Bratt Pitt en Angelina Jolie. Met name de rosé wordt tot in ’s werelds verre uiteinden geroemd. De Terre Blanche 2005 is dus van voor hun tijd, maar hij wordt ook nu nog gemaakt. 

Terre Blanche is een bio-wijn (Ecocert) van het druivenras rolle. Wow, aat een wijn! Deze complexe wijn heeft een elegante houttoets. Fijn zuurtje. Amandelbittertje op de achtergrond. Oxidatieve tonen à la sherry. Geen ‘fruitig wijntje’, maar door zijn rijpheid heeft de wijn wel degelijk fruit in zich. Maar denk dan meer aan mandarijn, kumquat, geconfijte abrikozen e.d. Mondvullend met lange afdronk. Maar liefst 14,9% alcohol. En dat in 2005. Maar je proeft dat niet. 

En past deze bijzondere wijn bij het konijn? Ja! Perfect. Zuurtje en bittertje door de mosterd sluit goed aan. Complexiteit ook. Topcombi. 

De wijn is te koop bij Provence Wijnen Nederland van Mia Hamoen.