Wintercocktail - Secret Winter Passion

Wintertijd, tijd voor wintercocktails. Ik had zin in een cocktail met rum, kokosroom en cranberrysap. Ik ging op zoek naar bestaande cocktails met deze ingrediënten, maar kon niets lekkers vinden. Daarom heb ik uiteindelijk zelf een cocktail gemaakt. Gemberlikeur erbij leek me wel passend. En ik deed er op het laatst nog een verrassend ingrediënt bij: een klein scheutje passievruchtensiroop. Dat geeft de cocktail net iets extra’s, èn maakt ‘m wat fruitiger. Daarom noem ik deze wintercocktail Secret Winter Passion.

Ingrediënten (1 cocktail)

  • 45ml spiced rum (ik nam The Kraken)
  • 15ml ginger liqueur (ik nam King’s Ginger)
  • 30ml kokosroom
  • 30ml cranberrysap
  • Een scheutje passievruchtensiroop (niet teveel, ca. 2,5ml is meer dan genoeg; bijvoorbeeld van Monin)
  • IJsblokjes
  • Garnering: kaneelstokje en rasp van nootmuskaat

Bereiding

  • Shake rum, gemberlikeur, kokosroom, cranberrysap en passievruchtensiroop in een cocktailshaker met ijsblokjes.
  • Giet in een cocktailglas.
  • Garneer met een kaneelstokje en wat geraspte nootmuskaat

Geniet ervan!