Nacht van de Wijn

Tijdens een nieuw wijnevenement, de Nacht van de Wijn, wordt bekend gemaakt welke druivenras het meest populair is in Nederland. Wijnliefhebbers kunnen nu al stemmen op hun favoriete druifje via de site van het event. De Nacht van de Wijn vindt plaats op 6 juli a.s. in Utrecht.

Druiven druiven druiven
Het nieuwe evenement Nacht van de Wijn’ staat helemaal in het teken van druiven. Proeven, leren en beleven is het motto. En de insteek is net even wat anders dan bij de bestaande wijnevents. Je krijgt namelijk de kans om een wereldreis te maken langs verschillende druiven en leert deze kennen in al haar hoedanigheden. Ik ben gek op de diversiteit van wijnen en van al die verschillende druivenrassen. Voor mij is wijn één grote ontdekkingsreis. Dus vindt ik deze aanpak helemaal goed. Leuk om te leren èn zelf te proeven hoe enorm wijnen van – ik noem maar een paar – pinot noir / Spätburgunder, pinot blanc / Weissburgunder / pinot grigio of bijvoorbeeld primitivo van elkaar kunnen verschillen.

Verkiezing populairste druif

Verkiezing populairste druif
Via de site van het event kun je nu je stem uitbrengen op jouw favoriete druifje. Helaas staan niet àlle denkbare druivenrassen erop, maar dat zou ook ondoenlijk zijn, want alleen Italië kent er al meer dan 300 voor kwaliteitswijn, en Georgië heeft er alleen al 500. Maar je kunt hier uit 16 verschillende kiezen. En ik denk dat de Georgische saperavi, de Zwitserse petite arvine, de Hongaarse furmint of de Italiaanse susumaniello toch niet zoveel stemmen zouden krijgen als riesling, sauvignon blanc of malbec.

Kiest Nederland voor een blauwe of witte druif? Wordt het ABC (Anything But Chardonnay)? Toch merlot? Of gaat men net als ik massaal voor pinot noir / Spätburgunder? Benieuwd naar de uitslag? Kom dan op 6 juli naar de Nacht van de Wijn, want daar wordt om middernacht bekend gemaakt welke druif in Nederland de populairste is.

Wijncollege
Naast het proeven van wijn, is er tijdens de nacht muziek en entertainment, kun je bij foodtrucks eten en wordt een groots plenair wijncollege gegeven. Je kunt er zelfs een echt wijncertifaat halen!
De Nacht van de Wijn is een initiatief van vinoloog, wijnconsultant en wijnschrijver Janna Rijpma Meppelink en Milan Gennissen, oprichter van Meisjes van de Wijn.

Wanneer?
Op 6 juli 2019, van 20.00 – 02.00 uur.

Waar?
Central Studios, Gietijzerstraat 3 te Utrecht.

Meer info en tickets
https://www.nachtvandewijn.com/