Deze heerlijke spinazie-tomaten salade met kip en basilicumdressing is het gevolg van restverwerking. Ik had nog wat babyspinazie over, een bakje kerstomaatjes, een avocado, wat Libanese komkommers en een hele bos basilicum. De link was gauw gelegd naar een fijne gezonde zomerse salade. Alleen de kip kocht ik nog erbij, zodat het een echte maaltijdsalade werd, maar deze salade is ook heerlijk als lunchsalade! Lekker met een glas fruitige rosé erbij en je waant je op vakantie in mediterrane landen. Zomers en snel klaar!
Ingrediënten (lunchsalade voor 2-4 personen, maaltijdsalade voor 2 personen)
- 200gr babyspinazie
- Bakje kerstomaatjes à 250gr, tomaatjes gehalveerd
- 1 avocado, in blokjes
- 2 Libanese komkommers, in de lengte gehalveerd en in plakjes
- 1 rode ui, in ringen en een half uur geweekt in warm water
- Kipfilet ‘Caesar’ in reepjes (ik kocht kant-en-klaar gebraden kipfiletplakjes ‘Caesar’ en sneed die in reepjes, maar je kunt ook zelf kipfilet bakken in de pan met wat zout en peper en evt. kruiden of specerijen naar eigen smaak)
- Garnering: een handvol pistachenootjes, geroosterd en grof gehakt
Voor de dressing:
- 20 blaadjes verse basilicum
- 6EL olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 1 sjalotje
- 2 knoflookteentjes
- Zout en versgemalen peper
Bereiding
- Rooster de pistachenootjes in een droge pan, laat afkoelen en hak grof.
- Maak de dressing door alle ingrediënten met een staafmixer te pureren.
- Haal de uienringen uit het water en dep goed droog.
- Hussel de dressing door de spinazieblaadjes, gehalveerde kerstomaatjes, avocadoblokjes, komkommerplakjes, uienringetjes en kipfiletreepjes.
- Garneer de salade met de geroosterde pistachenootjes en serveer.
Eet smakelijk!
Geef een reactie