Smoky geroosterde bloemkool

Vandaag een lekker bijgerecht voor geroosterde bloemkool. Ik roosterde de bloemkoolroosjes (van twee kleine bloemkooltjes: een gewone witte bloemkool en een paarse bloemkool) een half uurtje in de oven met een dressing van paprikapoeder èn gerookt paprikapoeder (pimentón de la Vera). Zo krijg je een heerlijke smoky geroosterde bloemkool. Die kun je als bijgerecht eten, of als mezze vooraf, eventueel nog met een lekkere tahindip of bij hummus.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kleine bloemkooltjes (ik nam een witte en paarse) of 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes
  • 4EL olijfolie
  • 1TL paprikapoeder mild
  • 1TL gerookt paprikapoeder (pimentón de la Vera)
  • Snufje zout en versgemalen peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vermeng de olie en beide paprikapoeders, zout en peper.
  • Hussel in een kom de paprika-olie door de bloemkoolroosjes. Zorg dat alle roosjes goed bedekt worden met de olie. Heb je te weinig, doe er nog wat olijfolie bij en hussel alles goed.
  • Leg een vel bakpapier op een platte ovenplaat (handig voor het schoonmaken).
  • Leg alle bloemkoolroosjes op de ovenplaat en rooster in ca. 25-30 minuten gaar. Draai de roosjes halverwege even om zodat alle kanten goed geroosterd worden.
  • Serveer als bijgerecht of als mezze/borrelhapje met een lekkere tahindip of met hummus.

Wijntip: wat erbij te drinken? Dat hangt ervan af wat je erbij serveert. Eet je het als borrelhapje, dan adviseer ik een lekkere fruitige rosé. Eet je het bij vlees (zoals de Bourbon Steak die ik morgen op de blog heb), dan past een mooie sappige rode wijn beter.

Eet smakelijk!