Het trefwoord voor het kleine cocktailfeestje was room. Voor ieder wat wils, dus ik maakte drie verschillende cocktails: de verleidelijke Coco Chanel, de zoete Mahogany Ridge en de strakke Apollo 13.
Coco Chanel
Dit is een fijne verleidelijke cocktail, zacht en romig.
Ingrediënten:
- 30ml gin
- 30ml Kahlúa (of andere koffielikeur)
- 30ml room
- Stukje chocolade
Bereiding:
- Shake alle ingrediënten met ijs.
- Giet door een strainer in een Martini- of cocktailglas.
- Garneer met wat geraspte chocolade of chocokrullen.
Type: after dinner cocktail.
Glas: Martini.
Deze cocktail is behoorlijk zoet en smaakt een beetje als bananenschuimpjes met frambozen-cheesecake. Voor de zoetekauw dus.
Ingrediënten:
- 30ml Chambord Raspberry Liqueur
- 30ml Crème de Banane
- 30ml Kahlúa
- Scheutje room
- Nootmuskaat
Bereiding:
- Shake alle ingrediënten met ijs.
- Giet door een strainer in een tumbler of old-fashioned glas met ijsblokjes.
- Giet er voorzichtig een laagje room over.
- Garneer met nootmuskaatrasp.
Type: after dinner cocktail.
Glas: old-fashioned.
Heb je je cocktail liever wat strakker en droger? Kies dan voor de Apollo. Toch te droog? Roer dan het scheutje grenadine die onderin het glas zakt door de cocktail en die wordt dan wat zoeter.
Ingrediënten:
- 60ml witte rum
- 15ml Galliano (gele kruidenlikeur uit Italië)
- 15ml Grand Marnier
- 60ml room
- een scheutje rode grenadine
Bereiding:
- Shake alle ingrediënten behalve de grenadine met ijs.
- Giet door een strainer in een champagneflûte.
- Giet voorzichtig een scheutje grenadine in het glas. Dat zakt naar beneden. Roer met een lange cocktaillepel als je de cocktail zoeter wilt.
- Garneer met een cocktailkers.
Type: after dinner cocktail.
Glas: champagneflûte.
Cheers!
Geef een reactie