Drink je wel eens be(e)renburg of kruidenbitter? Stoffig? Mwah. Probeer eens mijn nieuwe winterse cocktailcreatie ‘Peerenburger’. Dan zul je zien dat dit kruidendrankje ook een prima mixdrank is!

Boomsma Beerenburg heeft trouwens #winterheimwee en geeft deze winter Beerenburger-worsten weg. Lekker bij de cocktail!

Ingrediënten

  • 50ml berenburg (ik nam Boomsma Beerenburger)
  • 10ml butterscotch likeur
  • 50ml perensap (troebel)
  • 1TL honing
  • schijfje peer

Bereiding

  • Giet alle drankjes in een tumbler of old-fashioned glas met ijsblokjes.
  • Voeg 1 theelepel honing toe en roer voorzichtig door.
  • Garneer met een schijfje verse peer.

Variatie

Wil je meer variatie met berenburg?

Probeer de BeCo (Berenburg met cola) of de Bruine Beer (Berenburg met chocolademelk).

Tsjoch! Dat is Fries voor proost!