Hou je van pizza en heb je zin in een lekkere en snelle variant? Dan is pinsa misschien wel wat voor je. Ik maakte in een mum van tijd een pinsa al tonno, maar je kunt de pinsa natuurlijk ook met andere toppings beleggen en bijvoorbeeld een pinsa margherita (met tomatensaus, mozzarella en verse basilicum) en een pinsa met buffelmozzarella en parmaham of prosciutto maken.
Alles wat je nodig hebt om echt heel snel klaar te zijn is: een kant-en-klare pinsa, een blikje tomatensaus voor pizza, een blikje tonijn en een zakje geraspte mozzarella of een bolletje mozzarella. En verder natuurlijk een oven.
Wat is pinsa? Pinsa of ‘pinsa romana’ wordt gemaakt van diverse soorten bloem (bloem, rijstmeel en sojameel) en veel water. Het deeg bevat ook minder gist dan pizzadeeg en heeft daardoor ook een langere rijstijd dan pizzadeeg. Pinsadeeg bevat vaak minder zout dan pizzadeeg. Pinsa is krokant van buiten, heel luchtig van binnen en door de andere verhouding van bloem en water ook wat lichter dan pizzadeeg. Eigenlijk al je favoriete pizza-toppings kunnen ook op de pinsa!
Ingrediënten (voor 1 persoon of met sla voor 2 personen)
- Een kant-en-klare pinsa (ik kocht die van Bertolli bij AH van 230gr)
- Een klein blikje pizza sauce aromatica (tomatensaus met basilicum voor pizza’s) van Mutti à 210gr
- 100gr geraspte mozzarella (of scheur of snij een mozzarellabol in plakjes)
- Een blik tonijn in (olijf)olie, uitgelekt
- Optioneel: kappertjes en/of blaadjes verse basilicum
- Optioneel: een scheutje olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Verdeel de tomatensaus over de pinsa.
- Verdeel de geraspte mozzarella of gescheurde mozzarella over de tomatensaus.
- Verdeel de tonijn erover.
- Zet de pinsa in de voorverwarmde oven en bak in ca. 8-10 minuten goudbruin.
- Haal de pinsa uit de oven en druppel er wat mooie olijfolie over (optioneel).
- Verdeel de kappertjes en/of verse basilicum erover en serveer meteen. Geef er eventueel een frisse salade bij.
Geef een reactie