Piccata di pollo al limone e capperi … klinkt dat niet heerlijk!? Kip met citroen en kappertjes. Met piccata wordt meestal een stukje platgeslagen kalfsvlees bedoeld. Ik neem vandaag kipfilet als uitgangspunt, dat kan net zo goed en het is lekker mals. Kipfilet platslaan en serveren met een saus van citroen en kappertjes, lekkere Italiaanse wijn erbij en genieten maar! Echt een heerlijk fris en licht lentegerechtje. En nog snel klaar ook.
Ingrediënten (2 personen)
- 2 kipfilets
- Zout, peper
- 4EL bloem
- Boter om in te bakken
- 100ml witte wijn
- Sap van 1 citroen (en ter decoratie nog wat plakjes citroen)
- 2EL kappertjes
- Een handjevol peterselie, fijn gesneden
Bereiding
- Snij de kipfilets schuin in dunne plakjes en sla ze tussen huishoudfolie met een ‘schnitzelhamer’ of een deegroller nog wat platter.
- Doe peper en zout op de kipschnitzeltjes en bestrooi aan beide kanten met bloem. Tip: door het vlees met bloem te bestrooien wordt je saus straks dikker. Bij dit recept gebruik je geen ei, het is namelijk geen gepaneerde kipschnitzel ‘Wiener Art’!
- Bak de kip in een paar minuten gaar. Let op: omdat de plakjes erg dun zijn, is ca. 2 minuten per kant meer dan voldoende! Je wilt je vlees per slot van rekening nog lekker sappig houden.
- Haal de schnitzeltjes uit de pan en houdt ze in aluminiumfolie warm.
- Blus de aanbaksels in de pan af met witte wijn en citroensap, doe de citroenplakjes en de kappertjes erbij en laat 3 minuten goed doorkoken totdat je een mooie ingedikte saus krijgt.
- Doe de kipschnitzeltjes terug in de pan en laat nog 1 minuut meekoken.
- Bestrooi de piccata met peterselie en dien op.
- Serveer met tagliatelle en een frisse salade of met gebakken aardappeltjes en groene asperges, haricots verts of verse doperwtjes.
Wijntip: een frisse witte (Italiaanse) wijn past hierbij het beste. Denk aan een Soave, Gavi di Gavi of een pinot grigio uit het Noorden van Italië.
Buon appetito!