Darts finale World Championship 2016 op tv. Dus vanavond pub food deel 2 met wederom een Britse klassieker: Shepherd’s Pie. En die is dus niet, zoals de meeste Nederlandse recepten, met rundergehakt (want dan heet het Cottage Pie!), maar … met lamsgehakt! Dus op naar de Turkse slager!

Korte beschrijving:

  • Fruit een gesnipperd uitje met een in blokjes gesneden winterwortel.
  • Doe er na een paar minuten drie in stukjes van 1cm gesneden bleekselderijstengels bij. Laat 2 minuten doorkoken.
  • Fruit in een andere pan 400gr lamsgehakt. Doe er 2EL tomatenpuree en wat zout & peper bij. Laat even meefruiten. Doe er dan 2EL bloem bij en roer goed door en laat de bloem even meebakken.
  • Doe de groenten bij het gehakt en roer goed door.
  • Blus af met 400ml hete kippenbouillon en laat het geheel ca. 45 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook ondertussen een kilo geschilde kruimige aardappelen en maak aardappelpuree.
  • Doe de gehakt-groentemassa in een ovenschaal. Bedek met aardappelpuree en strooi er wat paneermeel over.
  • Bak de Shephard’s Pie in 20-25 minuten gaar.
  • Serveer met haricots verts of doperwten.

Wijntip

Drink hier een mooie rijpe rode wijn bij. Wij kozen voor een rode Languedoc, de 2011 Pic Saint Loup, “Tradition” van Château de Mouchères. Van syrah en grenache. Tien maanden rijping op foeder. Rijp fruit. Zachte zuren. Fluweelzachte tannines. Sappig en fruitig. (€6,95 bij Henri Bloem)