Tagliatelle met kalkoenschnitzeltjes (scaloppine) en een saus van witte wijn, tomaat, citroen, boter en kappertjes. Heerlijk en simpel. Hou je van de puurheid van de Italiaanse keuken, dan zul je dit gerecht zeker waarderen.
Ingrediënten (2 personen)
- 300gr kalkoenfilet, in platte schnitzeltjes geslagen (scaloppine)
- Paneermeel (ik gebruik liefst panko; lekker krokant!)
- 2EL bloem
- 1 ei, losgeslagen met een snufje zout
- Zout, peper en evt. kipkruiden (zonder zout!) of andere kruiden die je voor je kip of kalkoen graag gebruikt
- 200gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 125ml witte wijn
- 100ml kippenbouillon
- 3EL kappertjes
- Sap en zest van een halve citroen
- Een handje vol platte peterselie, grof gesneden
- 250gr verse tagliatelle
- 25gr (bak)boter en 50ml olijfolie (om schnitzels in te bakken)
- 25gr roomboter (voor saus)
Bereiding
- Kippenbouillon en witte wijn 10 minuten laten inkoken zodat de smaken van de saus geconcentreerder worden.
- Kalkoenschnitzeltjes kruiden en achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel halen.
- Tomaatjes 5 minuten koken in de ingekookte bouillon. Vlak voor het serveren van het vuur halen en de boter, kappertjes en citroensap en -zest toevoegen.
- Ondertussen tagliatelle in zout water koken en schnitzeltjes in ruim boter met (olijf)olie krokant en goudbruin bakken (max. 2-3 minuten per kant).
- Pasta op het (voorverwarmde) bord leggen, schnitzeltjes erop rangschikken en de saus erover gieten. Bestrooien met wat peterselie en opdienen.
Tip voorverwarmen borden: in de magnetron kun je heel makkelijk je borden voorverwarmen! Reken op ca. 1 minuut per bord, dus voor 2 personen 1:45 à 2:00 minuten.
Wijntip: frisse witte wijn (vanwege de citroen), maar vol genoeg om tegen de boter in de saus op te kunnen. Neem bijvoorbeeld een goede kwaliteit Oostenrijkse Grüner Veltliner, een Spaanse Rueda, een volle Argentijnse Torrontés of natuurlijk een Italiaanse witte wijn zoals een Soave, Lugana of een wijn van de falanghina-druif rond Napels.
Buon appetito!
Geef een reactie