IMG_1488.JPG
Vandaag stond weer een gerecht van de Brits-Israëlische kok Ottolenghi bij ons op het menu. Het komt uit zijn kookboek Jerusalem. Zie voor het recept http://bit.ly/W0XxHe (met toestemming van de auteur).
De salade is met geroosterde zoete aardappelen, verse vijgen, jonge geitenkaas, ingekookte balsamico-azijn en gewokte chilipepers en bosuitjes.

Wij dronken er de biodynamische 2011 Reserve White van Reyneke uit Stellenbosch bij. Wow. Prachtige wijn die ik eerder had. Maar liefst vijf Platter-*****. Absolute top. En dat voor een houtgelagerde sauvignon blanc!? De Reserve White is van sauvignon blanc, een druivenras dat je zelden met houtrijping tegenkomt. Deze Reserve White is eerst vergist in 300L-vaten van Frans eiken en heeft daarna nog zo’n 15 maanden gerijpt op grote houten vaten, waarban 50% nieuw Frans eiken.
De wijn is prachtig in balans. Dik. Vol. Romig. Sinaasappelmarmelade. Lange afdronk. Houdbaar tot 2018. Gelukkig heb ik een doosje en is dit onze eerste fles ervan, dus kunnen we er nog vaker van genieten en de ontwikkeling van deze topper volgen…