IMG_1664.JPG
Vandaag stond weer een gerecht van de geweldige Brits-Israëlische chefkok en kookboekenauteur Ottolenghi op tafel. Zijn kleurrijke gerechten en Oosterse smaakpalet blijven verrassen. Ondanks de hoeveelheid aan smaken in de gerechten, blijf je de individuele elementen proeven. Heel bijzonder. En heel smakelijk!

Vandaag maakten we de salade met tomaat en granaatappelpitten. Voor de liefhebbers, het recept vindt je op http://bit.ly/1s0CNIN. Tomaat en granaatappelpitten schijnen geweldig te matchen. Deze salade bewijst het!

Ik heb het recept wel een beetje moeten aanpassen, want verse oregano kon ik zo snel niet vinden en granaatappelmelasse ook niet. Maar met gedroogde oregano en mooie dikke oude balsamicoazijn (ik nam crema van balsamico met vijgen – en die is dik, zoet en geconcentreerd – paste fantastisch!) gaat het ook prima. Geweldig smakelijke salade. Ook super geschikt voor vegetariërs!

We aten er runderbavette en gebakken krieltjes bij. En we dronken er pinot noir bij. We vergeleken de 2007 Baden, Bühler Charme pinot noir van onze Nederduitse Jacob Duijn met de 2011 ‘Secret’ pinot noir uit Casablanca Valley in Chili van Viu Manent. De Chileen past met zijn kracht, kruidigheid, donker fruit en zwoele bravour meer bij de bavette. De elegantere subtielere Duitser met meer zuren en aardsheid past veel beter bij Ottolenghi’s salade. 1:1 dus met mijn overall voorkeur voor Duijn!