Pasta, champignon-roomsaus, parelhoensuprème. 

Erbij: 2012 Vinos de Madrid, Picarana van Bodegas Marañones. 

Bijzondere wijn van druivenras albillo. Van granietbodem en van vier verschillende bio-plots op 650-810m hoogte. De stokken zijn 30-70 jaar oud. De naam Picarana verwijst naar het vogeltje in de bergen van San Martín de Valdeiglesias. De wijn is lang vergist ‘sur lie’ op vaten van 500 liter. Daarna tien maanden houtrijping op nieuwe en gebruikte vaten van 500, 600 en 700 liter. Ongefilterd en niet geklaard. 

Dit levert een volle aardse witte wijn op. Zeer notig en in de ontwikkeling wat lijkend op de oxidatieve tonen van Jura-wijnen. Dat de wijn uit het hete gebied rond Madrid toch zo’n fraicheur heeft komt door het gebruik van oude stokken, de vroege rijping van de druiven en de hoogte van de wijngaarden. 

De wijn heeft een heel klein rijp zoetje, past daarom goed bij de roomsaus, maar ook bij het parelhoentje. Het notige en aardse van de wijn sluit goed aan bij de paddenstoelen in het gerecht. Vanwege het notige, deed ik een paar druppeltjes sesamolie in de saus. Daardoor sloot de saus nog beter aan.