Spicy garnalen met bloemkoolrijst

Low Carb dag 3. Spicy garnalen met bloemkoolrijst, doperwten, wortel, bosui en spekjes. Nieuwe wegen voor mij. Zowaar goed gelukt en heel lekker.

Gisteren maakte ik Low Carb courgette uit de oven met gehakt en bloemkoolrijst, tomaatjes en feta. En eergisteren Low Carb salade met gerookte kip. De bloemkoolrijst van gisteren gebruikte ik toen voor het eerst. Maar het beviel eigenlijk heel goed. Je merkt inderdaad nauwelijks dat het bloemkool is en geen echte rijst. De rest heb ik nu gebruikt voor deze spicy garnalen. Met wat doperwten en wortel werd het een heel lekker verantwoord koolhydraatarm gerecht. Ik deed er wat uitgebakte spekjes bij voor extra smaak, en van die lekkere zoete Thaise chilisaus. Heel lekker, al zeg ik het zelf!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200gr bloemkoolrijst (zelf maken of kant-en-klaar)
  • 12 grote tijgergarnalen, rauw
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gesnipperd (1 voor de bloemkoolrijst, 1 voor de garnalen)
  • 1 kleine winterpeen, in kwart en dan in plakjes
  • 200gr doperwten (diepvries)
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 100gr gerookte spekjes
  • 100ml zoete Thaise chilisaus (sweet chili)

Bereiding

  • Kook de wortelblokjes 3 minuten in water met zout en doe daarna de doperwten erbij. Kook nog twee minuten en giet af.
  • Bak de spekjes uit in een wok of braadpan (zonder olie in de pan, dat is niet nodig) en haal ze uit de pan.
  • Fruit in het spekvet de ui en daarna de knoflook tot de ui glazig is. Bak of wok vervolgens de bloemkoolrijst twee minuten mee.
  • Doe de wortel en doperwten erbij en schep om. Bak de bosuiringetjes een halve minuut mee.
  • Voeg tenslotte de zoete chilisaus toe en verwarm.
  • Bak ondertussen de garnalen met een knoflookteentje in de pan, maximaal 2 minuten per kant. Als de garnalen roze gekleurd zijn aan beide kanten, zijn ze klaar. Leg ze bovenop de bloemkoolrijst en serveer.

Wijntip: erbij een glaasje sappige chenin blanc uit Stellenbosch, een pinot blanc uit de Elzas of een fruitige rosé.

Eet smakelijk!

Copyright © 2018 Tekst & fotografie: Ingrid Larmoyeur | vinissima.nl