spiced-rum-cider
Cocktails, heerlijk op een zwoele zomernamiddag; maar ook in de winter zijn er tal van lekkere varianten te bedenken. Alleen de ingrediënten zijn anders, meer kruidig en verwarmend. En whisk(e)y of rum zijn bij uitstek de dranken die het goed doen in een wintercocktail.
Spiced rum
Vandaag variëren we met ‘spiced rum’, een rum met specerijen en een natuurlijke zoetstof. Specerijen die vaak worden gebruikt in ‘spiced rum’ zijn bijvoorbeeld kaneel, gember, peper, kruidnagel en daarnaast caramel, vanille of honing. Dat geeft dus kruidigheid en een zoete ondertoon, ideaal voor de winter!
Nieuwe boost
Populaire merken zijn Captain Morgan Spiced Gold of Bacardi’s Oakheart, maar er is een hele generatie serieuze nieuwkomers in dit segment, zoals Kraken Black Spiced Rum of Sailer Jerry, Cruzen en Chairman’s Reserve. De laatste categorie is wat minder zoet en Chaiman’s Reserve heeft zelfs wat citrustonen en ook minder vanille. Deze ontwikkelingen hebben de wat obscure spiced rum een nieuwe boost gegeven, want ooit waren de specerijen en caramel natuurlijk toegevoegd om de slechte kwaliteit van het product te maskeren. Daar is bij de nieuwe generatie spiced rums geen sprake van,
Spiced rum cider
En zo maak je in een handomdraai een lekkere wintercocktail met spiced rum en cider:
  • Gooi wat ijsblokjes in een mooie stoere tumbler.
  • Giet er 50ml spiced rum op.
  • Vul aan met 150ml cider.
  • Roer voorzichtig om.
  • Garneer met een kaneelstokje.
Warm
Wil je een warme versie? Dat kan ook! Verwarm de cider en doe de rum erbij. Serveer in een stoere ‘jar’ en garneer met een kaneelstokje.
Cheers!