Ingrediënten (2 personen)
- 2 kabeljauwfilets of kabeljauwhaasjes à 150gr per stuk (kies liever een wat dikkere filet of dikker haasje dan een hele dunne)
- 300gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 100ml witte wijn
- 100ml bouillon (vis of groente), liefst al verwarmd in een pannetje
- 1 ui, in ringen
- 1 knoflookteentje, gesnipperd
- 1TL (of meer, naar smaak) gedroogde chilivlokken
- 4 schijfjes citroen
- Een handvol basilicumblaadjes, fijngesneden
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 15gr boter
- Olijfolie
Vandaag een lekker en makkelijk recept voor gezonde visschotel: kabeljauw uit de oven met kerstomaatjes en basilicum. Ik serveerde er een lekkere frisse salade bij, maar je kunt er ook rijst of krieltjes bij serveren of lekker boerenbrood in de tomaten-bouillon dopen.
Bereiding
- Haal de vis minstens een kwartiertje voor bereiding uit de koeling.
- Verwarm de oven voor op 180°
- Vet een ovenschotel in met de boter.
- Doe de uienringen, gesnipperde knoflook en gehalveerde kerstomaatjes in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en hussel door elkaar. Bestrooi met zout, peper en de chilivlokken.
- Leg de twee kabeljauwfilets tussen de tomaatjes en bestrooi met zout en peper. Leg op elke filet twee plakjes citroen.
- Giet de wijn en bouillon erbij. Ik heb lekker wat wijn en bouillon erin gedaan, omdat ik het vocht met een lepel heb opgegeten. Wil je dat niet, dan kun je volstaan met 75ml wijn en 75ml bouillon.
- Bak de ovenschotel in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de borden met de basilicumreepjes en garneer met de bosuiringetjes.
- Serveer er een lekkere frisse groene sla met dressing bij.
Wijntip: kies voor een frisse witte wijn zonder houtrijping, bijvoorbeeld Rias Baixas albariño, Soave of pinot blanc uit de Elzas.
Eet smakelijk!
Geef een reactie