De bekende ‘hangover’-cocktail Bloody Mary dankt haar naam aan de kleur (rood), maar is vermoedelijk vernoemd naar de zestiende eeuwse koningin Maria I van Engeland. Zij kreeg de bijnaam Bloody Mary vanwege de zware vervolging van protestanten.
Ik verving de wodka uit de klassieke Bloody Mary door tequila reposado. Die heeft een korte houtlagering gehad en geeft daardoor meer karakter, pit en snaak aan de cocktail. Dat zal Maria bevallen. En voor wat extra Zuid-Amerikaanse vurigheid voegde ik ook wat gerookte paprika toe.

Ingrediënten

  • 30ml tequila reposado (of 1 deel)
  • 60ml tomatensap (2 delen)
  • Een scheutje Tabasco
  • Een scheutje Worcestershire Sauce
  • Een snufje versgemalen peper
  • Een snufje gerookte paprika
  • Een partje limoen
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Optioneel: een stengel bleekselderij

Bereiding

  • Shake de tequila en de tomatensap met ijs.
  • Giet in een old-fashionedglas met ijsblokjes.
  • Doe er een scheutje tabasco en Worcestershire Sauce bij.
  • Roer even om.
  • Knijp er een partje limoen boven uit en gooi die erin.
  • Garneer met een snufje gerookt paprikapoeder en een paar blaadjes basilicum. Als je dat authentieker vindt, mag het ook met een stengel bleekselderij erbij.