Nog in elk geval één zonnig zomers weekend voor we herfstachtig weer krijgen. Nog één weekend lekker buiten eten! Geniet nog even na met deze heerlijke Griekse tzatziki-salade met kip! En maak het je makkelijk door een kant-en-klaar gegrilde kip te kopen.
Ingrediënten (2-3 personen)
- Gebraden kip (bak twee 2 kipfilets en snij die in blokjes of neem de filets van een kant-en-klaar gegrilde kip)
- Een paar bladen romaine-sla
- 1 komkommer, de helft in blokjes en de helft geraspt en uitgelekt
- 125gr kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 rood uitje, in ringetjes en een half uur in heet water geweekt en daarna drooggedept
- Optioneel: een rode puntpaprika, in smalle reepjes of blokjes
- 150gr feta in blokjes of grof verkruimeld
- Gedroogde oregano voor de garnering
Voor de dressing:
- 200ml Griekse yoghurt (en niet: Griekse stijl yoghurt, want die is nep en dunner!)
- 3 takjes verse dille en/of wat verse muntblaadjes, gehakt
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1EL olijfolie
- 1EL citroensap
- Zout en versgemalen peper
Bereiding
Voor de bereiding kunnen we deze keer kort zijn:
- Maak de dressing en vermeng met de overige ingrediënten tot een salade.
- Garneer met de feta en de oregano.
Wijntip: een lekkere frisse witte wijn past hier goed bij. Ik koos voor een Griekse wijn van het Griekse inheemse druivenras assrtiko, de “Monograph” van Gaia. Maar riesling, sauvignon blanc, chardonnay zonder hout, Italiaanse wijn van druivenrassen als vermentino, fiano of falanghina kunnen ook prima.
Eet smakelijk!
Geef een reactie