IMG_0887.JPG
It’s Gin O’Clock! En het weekend wordt ingeluid met de perfecte zomer gin-tonic. Dit is de vierde G&T-variant die ik deze week maakte…Bombay Sapphire London Dry gin met Fever-Tree Indian tonic, vijf – deels geplette – verse frambozen en een takje verse munt. Vrolijk, zomers, fruitig door de framboosjes èn fris door het takje verse munt. De zachte Indian tonic van Fever-Tree maakt het helemaal af. Serveer ‘m met flink wat ijsblokje in een ballonglas zodat je volop kunt genieten van de heerlijke geur van frambozen en munt.

The Star of Bombay
Bombay Sapphire ziet er ronduit cool uit in zijn saffierblauwe fles. De gin is neutraal van kleur, maar de fles is deste opvallender. Het was mijn eerste ooit gin die ik echt lekker vond. Geurig, aromatisch, zacht.
Bombay Sapphire is een perfect mixbare gin. De jeneverbes is bij deze aromatische gin minder dominant in de smaak dan bij klassieke gins. Het is ook een redelijk lichte London Dry Gin waardoor deze gin veel nieuwe liefhebbers aantrok.
De gin dateert uit 1987 en is inmiddels in handen van Bacardi. De naam komt van de Star of Bombay, een blauwe saffier met een stervormige schittering.
De naam refereert aan de populariteit van gin in India tijdens de Britse Raj. De saffier Star of Bombay wordt tentoongesteld in het Smithsonian Institution. De saffierblauwe fles bevat tevens een foto van Koningin Victoria op het etiket. Het recept voor deze gin zou komen van Thomas Dakin uit 1761.

Subtiel
Bombay Sapphire distilleert in de zogenaamde Carterhead Still. In deze speciale distillatieketel worden de kruiden niet direct meegedistilleerd maar in een mandje in de nek van de ketel geplaatst. Hierdoor worden de smaken subtieler opgenomen door de opstijgende alcoholdampen. De gin wordt daardoor lichter en delicater.

10 botanicals
De 10 botanische kruiden die Bombay Sapphire bevat, zijn een internationale mix van natuurlijke kruiden en specerijen, namelijk Italiaanse jeneverbessen, iriswortel, Spaanse amandelen en limoenen, paradijskorrel uit West-Afrika, Chinese drop en kaneelstokken, engelwortel uit Saxony, Marokkaanse koriander en staartpeper uit Java.

De klassieke combinatie van deze gin is met een limoenschilletje, maar mijn variant met frambozen en munt bevalt me eigenlijk net zo goed!

Cheers!