PIMM's No 1 Cup Wimbledon

It’s Cocktail Time en SW19 is alweer enkele dagen aan de gang. SW19? Ja, dat is het district in zuidwest London waar Wimbledon ligt. Tenniscourt Wimbledon wordt daardoor ook wel liefdevol als SW19 aangeduid. PIMM’s is het traditionele drankje op Wimbledon. Dus tijd voor PIMM’s en tennis kijken, want Wimbledon en PIMM’s “are tradition”. It’s Pimm’s O’Clock!

PIMM’s & lemonade
PIMM’s No. 1 Cup is de op-en-top Britse kruidendrank met citrustonen op basis van gin. Drink ‘m traditioneel met ‘lemonade’ (7UP, Sprite of eventueel Spa citron) of zoals ik vandaag: met ginger ale. Maar je kunt ‘m iets krachtiger van smaak maken met ginger beer.

Je kunt er verder nog fruit of verse kruiden aan toevoegen. Veel gebruikt zijn komkommer, citroen en munt. Maar je kunt ook losgaan met aardbeien of sinaasappel. Vergeet ook de ijsblokjes niet! En ja, appel kan ook, maar, waarschuwt een Britse site: “be careful not to turn your Pimms Cup into sangria”. Als je PIMM’s combineert met champagne, mag je je cocktail zelfs Royal Cup PIMM’s noemen.

Neem 50ml PIMM’s No. 1 Cup en 150ml ginger ale of andere frisdrank (1 deel op 3 delen).

Boerenzoon
PIMM’s komt uit 1832 en is genoemd naar boerenzoon James Pimm uit Kent die in het 19e eeuwse London een oesterbar overnam. Hij gaf een kruidendrankje weg voor de goede spijsvertering. Dat zat in een klein bekertje, de No. 1 Cup. Vanaf 1851 werd het drankje officieel in productie genomen en breder gedistribueerd. In 1951 opende Wimbledon een heuse PIMM’s Bar en een nieuwe traditioe startte.

Cheers!