Wintertijd. Sinterklaas staat voor de deur. Het heerlijk avondje mag ook weer in het glas vandaag. Tijd voor een nieuwe wintercocktail. Dit keer wederom eentje met Amerikaanse whiskey (Bourbon). Het werd een chique versie, Gold Rush geheten.
Ingrediënten
- 45ml Bourbon (ik nam Maker’s Mark)
- 30ml ginger liqueur (ik koos voor King’s Ginger; je kunt ook Domaine de Canton nemen)
- 30ml versgeperst citroensap
- Schijfje citroen of cocktailkers ter garnering
- IJsblokjes
Bereiding
- Shake Bourbon, gemberlikeur en citroensap met ijs in een cocktailshaker.
- Giet via een strainer in een Martiniglas.
- Garneer met een schijfje citroen of een cocktailkers.
De variant zoals hier met ginger liqueur is niet de oorspronkelijke, daarin wordt namelijk honingsiroop gebruikt. Maar deze is zeker zo leuk. Je kunt ook variëren met de verhoudingen. Wil je het wat zoeter en zachter, neem dan 45ml ginger liqueur, 30ml Bourbon en 15ml citroensap.
Cheers!