20140709-214950-78590195.jpg
#NEDARG #gerechtenvanwkverliezers
Zo. Mijn bijdrage voor de wedstrijd vanavond is weer gedaan.
Gegrilde entrecôte met Vinissima’s variant van chimichurri.

Chimichurri herinner ik me vooral van mijn studententijd, toen ik met Inge vanuit Groningen rond kerst naar de Weihnachtsmarkt in Oldenburg en Bremen ging. We sloten traditioneel af in Bremen bij Argentijns steakhouse Los Gauchos. Bij de steak kregen we chimichurri…en aten het hele potje leeg.

Nu heb ik het zelf gemaakt. Veel snijwerk, maar supermakkelijk en lekker bij vlees.

Meng 1 tomaat in fijne blokjes, een fijngesnipperde rode ui, 4 gesnipperde tenen knoflook, een fijngesneden rood pepertje, 1EL gedroogde oregano, wat fijngesneden bieslook en een flinke handvol fijngesneden platte peterselie, zout & royaal peper, 3EL rode wijnazijn en 1dl olijfolie … en je hebt de heerlijkste eigengemaakte chimuchurri!

Leg een entrecôte of gemarineerde biefstukjes op de BBQ of grilplaat, rooster een maïskolfje en klaar! Smullen maar!

Erbij natuurlijk een Argentijnse malbec! 2012 PURE van Trapiche uit het gebied Mendoza. Pure malbec. Geen hout en lekker fruitig, zacht en sappig met lichtkruidige afdronk. Fijn!

En nu op naar NEDARG! Ik voorspel 2-1 voor Nederland. En zondag dus Duits koken (sorry, mam…)! #gerechtenvanwkverliezers