After dinner cocktail Espresso Brandy

🎄🍸 Ik ben weer eens helemaal enthosuiast van Brandy de Jerez nadat ik de fijne Carlos I Brandy de Jerez van Osborne heb ontdekt. De brandy is vernoemd naar de Spaanse koning. Carlos I is gemaakt van airén-druiven uit La Mancha en wordt vervolgens gerijpt in Jerez volgens het solera systeem. Het is een reserva. Dat betekent dat de brandy minimaal 1 jaar vatlagering heeft ondergaan. In dit geval rust de Carlos I na distillatie op Amerikaanse eikenhouten vaten die hiervoor zijn gebruikt voor de vatrijping van premium oloroso- en amontillado-sherries. Het solerasysteem dateert uit 1889.

Je kunt een heerlijke after dinner cocktail maken met Carlos I Brandy de Jerez van Osborne. Zo doe je dat:

  • Shake 50ml Carlos I brandy, 50ml espresso, 15ml vanillesiroop (b.v. Monin) en 15ml chocoladelikeur (ik nam De Kuyper) met ijsblokjes.
  • Giet in een martini-cocktailglas en garneer met wat geraspte pure chocolade.

Geniet!