Low carb burger for lunch

Als je vooral vanuit huis werkt, kun je andere lunches maken dan dat je een lunchbox meeneemt naar kantoor. Ik keek dan ook in de koelkast wat ik nog had liggen. Wat sla, champignons, baconreepjes en een restje gehakt. Het resultaat? Low carb burger for lunch.

Als je het broodje voor de hamburger weglaat en vervangt door een knapperig blaadje baby romaine-sla, dan heb je een koolhydraatarme burger-versie. Ik ben geen fan van fastfoodeten, en al helemaal niet van hamburgers op een klef broodje, maar deze knapperige versie was best heel lekker.

Als je het broodje voor de hamburger weglaat en vervangt door een knapperig blaadje baby romaine-sla, dan heb je een koolhydraatarme burger-versie.

Ingrediënten

  • 100gr mager rundergehakt, gemengd met peper en zout en je favoriete specerijen (zoals vleeskruiden, paprikapoeder, chipotle, gerookte paprikapoeder of BBQ-kruiden)
  • 50gr baconreepjes
  • 1 middelgrote ui, in ringen
  • 5 champignons
  • 1 tomaat of een aantal kerstomaatjes, in plakjes
  • 1 plakje kaas
  • 1 à 2 blaadjes baby romaine-sla (gewone botersla of little gem kan ook; ik gebruik zelf nooit ijsbergsla, want dat vind ik saai en te hard)
  • Optioneel: 1TL mosterd
  • Boter of olijfolie om in te bakken

Bereiding

  1. Vermeng het gehakt met zout, peper en eventueel extra specerijen. Maak er een hamburger van.
  2. Bak de spekjes bijna knapperig en voeg de uienringen erbij. Bak 2 minuten zachtjes.
  3. Voeg de champignons erbij en bak nog 2 minuten samen. Haal uit de pan.
  4. Bak de hamburger in 2 à 3 minuten per kant.
  5. Voeg het champignon-baconmengsel erbij en warm even door.
  6. Leg de romaineslablaadjes op een bord. Leg hier de hamburger op. Naar wens kun je er nu wat mosterd op smeren (PS liever geen ketchup erbij! Dat bevat redelijk wat koolhydraten en suikers). Beleg met een plakje kaas. Schep de bacon-ui-champignons op de hamburger en garneer met tomaat.

Drink er water of dieet-frisdrank zoals Coca-Cola Zero bij.