maaltijdsalade gerookte kip

‘s Zomers eet ik af en toe een maaltijdsalade. Ik vind dan eentje met blokjes gerookte kip heerlijk. Onderstaande salade kun je makkelijk maken en met al die verse ingrediënten en dressing van zoete chilisaus met wat limoensap en olijfolie heb je ook nog eens een bewuste keuze gemaakt.

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes,
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1/2 komkommer, in halve maantjes
  • 1 bakje kerstomaatjes (200-250gr), gehalveerd
  • 1 rood uitje, in dunne reepjes
  • 10 basilicumblaadjes, gescheurd
  • 3EL Thaise zoete chillisaus
  • 3EL vers limoensap
  • 3EL olijfolie

Bereiding

  • Snij de uireepjes en week ze even in heet water. Giet na minstens een kwartier (maar liever een half uur tot uur) weken het water af en dep de uiringetjes met keukenpapier droog. Zo wordt de ui minder scherp.
  • Snij kipfilet, mango, komkommer en avocado in blokjes. Halveer de kerstomaatjes en scheur de basilicumblaadjes in stukjes.
  • Maak een dressing van de zoete chilisaus, het limoensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Hussel de dressing door de overige ingrediënten en dien op.
  • Geef er  wat knapperig stokbrood bij (optioneel).

Wijntip: een milde rosé past er goed bij.

Eet smakelijk!