Wat drink je op een maandagavond bij langzaam in de oven gegaard konijn? Een mooie genietwijn in elk geval.
Wij trokken erbij open:
2003 Burgenland/Deutschkreutz, pinot noir “Siglos” van Gesellmann. Wow wat een wijn. Fluweelzacht. Mooie fraicheur. Rokerig. Tabak. Tijm. Laurier. Zwarte kers. Mineralig. Mooie balans tussen zuren, houtrijping en zachte tannines. Zo mooi op dronk na 11 jaar. Een echte snuffelwijn waaraan veel te beleven valt.
Van kalkhoudende leembodem die „Siglos“ genoemd wordt. Wijnstokken zo’n 30-40 jaar oud. De wijngaard heeft koele nachten die voor mooie aroma’s zorgt en de continue winden drogen de druiven snel na een regenbui.
Het recept voor het konijn is van Marjoleine de Vos in de NRC (http://bit.ly/1yMXNYk). De wijn is via Ramon van Eldik.
Geef een reactie