De eerste dag van een nieuw decennium. De eerste van het jaar 2020. Ik wens iedereen de allerbeste wensen! En: de cocktailliefhebber in me wenst iedereen mooie cocktails dit jaar. Ik heb het de afgelopen weken weer een paar keer gemerkt: de meeste mensen maken thuis geen cocktails. En dat is jammer, want veel mensen houden van cocktails. En sommige cocktails zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken en veel ingrediënten of hulpmiddelen heb je er ook niet voor nodig.
Ik heb deze winter een heuse wintereditie van de cocktailkaart bij mij thuis in Villa Vinissima opgesteld. Speciaal voor deze winter. “Wat, mag ik hieruit echt kiezen!?”, zeggen gasten dan. Ja natuurlijk. En dan vinden ze het heerlijk. Iedereen natuurlijk z’n eigen smaak en eigen soort cocktail. Lekker zoet voor de een (bijvoorbeeld de WooWoo met Peachtree, wodka en cranberrysap), een mooie Gin & Tonic voor de ander, of een fijne stoere 1794 (de rye-variant op de Boulevardier, met rye-bourbon, Campari en zoete rode vermouth). Leuk om iedereen dan te zien genieten.
Maar nu is het 2020. Tijd voor nieuwe ontdekkingen, tijd voor nieuwe cocktails. Dus ging ik op zoek naar een fijne winterse cocktail met rum en cranberrysap. Ik vond deze heerlijke wintercocktail: Spicy cranberry rum. Lekker fruitig met cranberrysap en versgeperst sinaasappelsap, maar ook kruidig en verwarmend door de spiced rum en de kruidnagel en het kaneelstokje. Mooie balans in de smaken. En zeg nou zelf, deze cocktail ziet er toch super feestelijk uit!? Geniet van het nieuwe jaar! Happy New Year!
Ik heb deze winter een heuse wintereditie van de cocktailkaart bij mij thuis in Villa Vinissima opgesteld. Speciaal voor deze winter. “Wat, mag ik hieruit echt kiezen!?”, zeggen gasten dan.
Ingrediënten (1 cocktail)
- 30ml spiced rum (ik nam The Kraken)
- 15ml versgeperst sinaasappelsap
- 1/2 TL fijne kristalsuiker
- 2 dashes bitter (ik nam Angostura orange bitters)
- 22,5ml cranberrysap
- 1 kruidnagel
- 2 sinaasappelschilletjes (waarvan 1 voor de garnering)
- 2 kaneelstokjes (waarvan 1 voor de garnering)
- IJsblokjes om te shaken + drie ijsblokjes in de cocktail
- 5 verse cranberries (garnering)
Bereiding
- Voeg rum, 1 sinaasappelschilletje, suiker en bitters in een shaker. Muddle de ingrediënten tot de suiker is opgelost.
- Voeg cranberrysap, kruidnagel en een kaneelstokje toe.
- Shake goed (ca. 30 seconden) en laat een minuutje rusten.
- Voeg enkele ijsblokjes toe en shake 10 seconden.
- Doe drie grote (vierkante) ijsblokjes in een cocktailglas. Giet de cocktail er via een strainer over en garneer met een sinaasappelschilletje, het kaneelstokje en wat verse cranberries.
Oe! Wat een heerlijke cocktail voor een mooie winterse avond! Cheers!
[dank aan foodfanatic.com]
Geef een reactie