Teruggekomen van les over “Whisk(e)y around the World” van de Liquoristen-opleiding, heb ik een eigen cocktail-variant met Jack Daniels Old No. 7, Tennessee-whiskey. Ik noem ‘m “Orange, Jack & Ginger”. Een stoere najaars- en winterdrank.
Orange, Jack & Ginger
Doe vier ijsblokjes in een whiskyglas (tumbler). Doe er 1 deel (30ml) Jack Daniels in en 3 delen (90ml) ginger ale. Druppel er wat Orange Bitter (b.v. van Angostura) over en garneer met een sliert sinaasappelschil.
Jack Daniels
Jack Daniels is een Tennessee-whiskey die zich kenmerkt door een volle, naar vooral rokerige smaak. Dat komt vooral doordat de Tennesse-whiskey voor de vergisting wordt gefilterd over een bed van esdoorn- houtskool. Daarna speelt de zogenaamde ‘sour mash’ een rol dat is een speciale vergistingstechniek waarbij 1/3 van de gist van de vorige vergisting (de ‘backset’) wordt vermengd met 2/3 nieuwe gist en wordt toegevoegd aan het beslag om dit aan te zuren. Dit geeft veel aroma en een kenmerkend zuurtje aan de whiskey.
Geef een reactie