Wow! Ik heb onlangs de Rotterdamse siropen van Pinkyrose ontdekt. Zie hier mijn verslag. Vandaag heb ik een combinatie bedacht met Pinkyrose’s siroop Floral Ginger & Orange. De makers typeren deze siroop zelf met “your favorite summer festival”. De ingrediënten van deze gelke siroop zijn sinaasappel, verschillende soorten gember en lavendel. Even gekeken met welke gin die het beste te combineren is en ik koos voor VL92 is genoemd naar de laatste logger voor de haringvisserij, de VL-92. VL92 is een complexe gin uit Vlaardingen, met 25% moutwijn en als ingrediënten onder andere jeneverbes, koriander en citrusschillen. Wil je nog wat meer over deze Nederlandse gin lezen, klik dan hier.
De combinaties die ik tot nu toe met VL92 had uitgeprobeerd, bevielen me niet zo zeer. Met Fentimans tonic, citroenzest en een schijfje verse gember wordt de cocktail strak en droog en komt de smaak van jeneverbes en koriander sterk naar voren, mij te sterk. Bovendien is de combinatie erg strak en droog.
VL92 gin – Pinkyrose ‘Floral Ginger & Rose’ – kumquat – Fentimans tonic
De combinatie die ik nu probeerde is echter top. Zoetje. Citrusachtig met mooie sinaasappeltonen. Evenwichtige smaken. En zo maak je ‘m:
- Vul een ballonglas met ijsblokjes.
- Giet er een scheutje Pinkyrose siroop ‘Floral Ginger & Orange’ over.
- Gier er 2 delen van een barmaatje (40ml) VL92 gin op.
- Roer even voorzichtig.
- Vul aan met 100ml Fentimans tonic.
- Garneer met een in vieren gesneden kumquat (of als je die niet hebt met sinaasappelzest).
Cheers!
Geef een reactie