It’s Gin O’Clock met een lekkere gin & tonic: de perfect serve met Franse Citadelle gin. Heerlijk zacht en fruitig met sinaasappelzest en steranijs.
De kenmerken van de Franse Citadelle gin zijn: zacht – delicaat – geurig – floraal – krachtig – kruidig – citrustonen.
Ingrediënten
- 50ml Citadelle gin
- 100ml Fever-Tree mediterranean tonic
- Sinaasappelzet
- 2 steranijs
- IJsblokjes
Bereiding
- Doe ijsblokjes in een bolvormig coupeglas.
- Giet er 50ml gin in.
- Vul aan met 100ml tonic.
- Garneer met een sliertje sinaasappelzet en twee steranijs.
CITADELLE gin | 44% | Frankrijk
Kenmerken: zacht – delicaat – geurig – floraal – krachtig – kruidig – citrustonen
Citadelle is een Franse gin uit de Cognac-streek die sinds 1998 op de markt is. Het recept dateert uit 1771 en de productie gebeurt volgens oude methodes (pott still). De gin wordt geproduceerd door Gabriel & Andreu en gedistribueerd door Cognac-Ferrand. De naam is afkomstig van een 18de eeuwse distilleerderij in Duinkerk. In 1775 gaf Louis XVI de twee Fransen Carpeau en Stival de toestemming om een distilleerderij te openen bij de Citadelle in Duinkerk. Dit was de Koninklijke distilleerderij die aan de basis stond voor de Citadelle gin nu. De vorm van de stoere lichtblauwe fles doet wat denken aan die van de wodkasoorten “Belvedere” of “Grey Goose”, maar de richels geven er ook iets zuilachtigs aan.
De basis van graan wordt drie keer gedistilleerd en bij de vierde distillatie worden de 19 botanicals pas toegevoegd. Dit alles gebeurd in zeer kleine 200 liter koperen potten.
De toegevoegde ingrediënten is een mix van 19 botanicals: Franse jeneverbes, Italiaanse iriswortel, Franse steranijs en viooltjes, paradijskorrels uit West-Afrika, Mexikaanse sinaasappelschil, Indiase kardemom en nootmuskaat, Spaanse citroenschil en amandelen, Marokkaanse koriander, staartpeper uit Java, kaneelstokken uit Indochina, Chinese zoethout, Noord-Duitse engelwortel, Nederlandse komijn en kaneel uit Sri Lanka.
Smaakprofiel: Citadelle Gin heeft een delicate en geurige neus van verse bloemen, anijs, jasmijn en kaneel. Na enkele ogenblikken wordt de smaak steeds intenser, krachtiger en komen er steeds meer overheerlijke kruidige aroma’s van de anijs en kaneel tot uitdrukking. Het resultaat is een florale gin.
Tonicsoort: INDI, Fever-Tree; Fever-Tree Mediterranean Tonic water of 1724.
In een Gin & Tonic kun je Citadelle gin combineren met:
- citroen, muntblaadjes.
- Varieer met bijvoorbeeld kruidnagel, sinaasappelzest en steranijs of een kaneelstokje. Amandel kan ook.
- Roze peperkorrels
- Citroen en munt
- Citroen en drop of zoethout
- Nootmuskaat en sinaasappelschil
Ik heb ‘m zelf gecombineerd met Fever-Tree Mediterranean en sinaasappelzest en steranijs en dat gaf een verleidelijke combi. Zacht en fruitig.
Geef een reactie