
Ik hou het kort vandaag. Gisteren maakten we tortellini gevuld met eekhoorntjesbrood (kant-en-klaar van Rana, vers en heerlijk) ‘burro e salvia’; dat is in gesmolten boter met daarin gefrituurde blaadjes verse salie, zout en wat versgemalen peper. Simpele en een heerlijke lichte vegetarische maaltijd. Ik wilde er een passende salade bij en vanwege het herfstige weer, dus verzon ik een eenvoudige herfstsalade met peer en pecannoten.
Ingrediënten (2 personen)
Voor de salade:
- Sla: b.v. seizoensslamelange herfst (diverse slasoorten, waaronder eikenbladsla en bijvoorbeeld krulsla en/of lollo rosso) of mesclun
- 1 peer (of appel), in dunne plakjes of kleine blokjes
- Pecannoten (of walnoten, of hazelnoten), geroosterd en grof gehakt
- Parmezaanschilfers (met kaasschaaf)
Voor de dressing:
- 4EL olijfolie (EVO)
- 1,5EL appelciderazijn (of witte wijnazijn)
- 1TL mosterd
- 1TL ahornsiroop (of honing)
- Zout en versgemalen peper
Bereiding
- Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen.
- Doe de sla in een slakom, voeg de partjes peer en gehakte noten toe. Meng tenslotte de dressing door de sla.
- Garneer met Parmezaanse kaas.
Variatie:
- Als je zin hebt, kun je er ook blauwschimmelkaas (b.v. Roquefort of Gorgonzola) aan toevoegen.
- Voeg gehalveerde blauwe druiven toe.

herfstsalade met pinot noir
Geef een reactie