Vanavond een Italiaanse avond. Scallopine al limone, rozenarijnaardappeltjes en salade met tomaat met 2012 Aglianico del Vulture, “Gricos” van Azienda Agricola Grifalco.
Aglianico
Rood uit Zuid-Italië van vulkanische bodem van de inheemse druif aglianico. Het ras komt vooral voor in Basilicata en Calabria. Kenmerkend zijn een hoog tanninegehalte (vanwege de dikke schil van de druifjes) en een hoge zuurgraad. De kleur is donker en typische aroma’s zijn chocolade, pruimen, zwarte kers en peper met een duidelijk stempel van de vulkanische bodem.
Gricos
De “Gricos” van Grifalco komt uit Vulture in Basilicata. Donker paarsrood. Veel zuren. Donker fruit. Kruidig. Zelfs wat laurier en rozemarijn. Wat tannines.
Past goed bij het kalfsvlees en goed bij de rozemarijnaardappeltjes ven vanwege de zuren zelfs bij de limoensaus van de kalfsschnitzeltjes?
Serveer op 18 graden. Een beetje koelen dus.
Salute e buon appetito!
Geef een reactie