Vandaag tijd voor een winters gerecht en een winterse wijn.
Hert met smaakvolle paarse spruitjes, Opperdoezer ronde en portsaus.
Erbij: 2012 Valpolicella Ripasso Superiore “Torre del Falasco” van Cantina Valpantena.
Van de druivensoorten corvina veronese, corvinone en rondinella. Na de gewone alcoholische vergisting volgt er een tweede fermentatie op de schillen/droesem (de ‘marc’) van de Amarone. Die laatste wordt gemaakt van deels ingedroogde druiven. Dit kleine betaalbare broertje van de Amarone heeft ongeveer een jaar op eiken fusten gerijpt. Vol. Zacht en warm. Echte winterwijn voor bij stoofpotten en mooi rood vlees en samen met Amarone ook uitstekend bij portsaus. Rijp donkerrood fruit. Bloesem. Zoethout. Vleugje vanille. Kruidkoek. Zachte tannines met voldoende fraicheur. Nu al op dronk, maar ik had ‘m nog jaren kunnen bewaren.
Geef een reactie