Restverwerking van een bos dille en wat stengels bleekselderij leidde tot een heerlijke verrassende salade met witte reuzenbonen, bleekselderij, bosuitjes en dille. Die aten we bij Turkse lamskarbonades uit de oven
Ingrediënten salade met reuzenbonen, bleekselderij en dille (2 personen)
- Een blik of pot witte reuzenbonen
- 3 steengels bleekselderij, in kleine blokjes
- 2 bosuien, in ringetjes
- 4 takjes dille (of meer/minder naar smaak), gehakt
- Voor de garnering: wat paprikapoeder (mild)
Voor de dressing:
- 4EL olijfolie
- 2EL citroensap
- 1 knoflookteentje, geraspt of fijngehakt
- Zout en versgemalen peper
Bereiding salade met reuzenbonen, bleekselderij en dille
- Maak de dressing.
- Giet de reuzenbonen af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
- Vermeng de bonen, bleekselderij, bosui en dille en roer de dressing erdoor.
- Bestrooi als garnering met een beetje paprikapoeder. (optioneel)
Geef een reactie